Rabu, 30 April 2014

Kisah KDM

Hello~ Just nak cerita pasal KDM (Kelab Doktor Muda) Semua orang dalam kelab ni from 1A only. Semua gambar2 ni diambil masa kitaorang dah habis main ice and water.

Begini ceritanya~
First tu aku tak main sebab aku taktau yang dorang nak main. Masa tu, Darren dah dapat icekan Aldrick and Mark pulak icekan sorang tu *tak ingat sapa*. Darren and Mark jalan sekeliling 'tawanan' dorang. Kami semua ketawa! Kesian lah 'tawanan' tu. Huhu... Bila 'tawanan' dorang taknak bergerak, Darren buat something! Dia gosok-gosok bibir dia kat pipi Aldrick. Kami semua ingat dia cium pipi Aldrick! Terus semua orang yang main lari jauh dari Darren sebab takut kena jugak! Hehe... Bila aku tengok macam best jak dorang main, aku and my friend join lah! Tapi, kami dua tak kena kejar! Padahal, dekat giler kot jarak kami dua dengan Mark and Darren! Haha! Alhamdullilah~

After finish playing, picture time!
aku yang duduk sebelah cikgu tu... yg pakai spek hitam tu


Ni pulak gambar selfie. Guna handphone cikgu Juliza :D Aku kat tepi je.




p/s : semua gambar ni dari fb cikgu Juliza. :)

Babai *lambai tangan*

Yang benar,
Atiqah Amelya :)
#tired

Khamis, 17 April 2014

Photo Taking

# Ni cerita hari Selasa (15 April 2014)

Okey, begini ceritanya. Hari Isnin tu, ada sorang senior datang masuk kelas kami then dia tulis something. Lepas dia habis tulis, dia kata thankyou kat cikgu tu pastu keluar. Aku bacalah benda yang dia tulis tu dari jauh. "Tmr pls wear school uniform for photoshoot. Tq^^" Beberapa lama kemudian, subjek PJ pun habis. Semua org pergi depan utk baca apa yg senior tu tulis. Lepas diaorang habis baca tu, semua org cemas giler tahap gaban! Hmmm... Then, baliklah sbb dah habis sekolah~~~

Keesokan harinya...
Sekarang waktu Sains. Masa cikgu tengah mengajar dan aku tengah dilanda kebosanan yang teramat sgt, seorg senior perempuan pun masuk. Dia cakap, "1A, ambik gambar." semua org was like so shocked! Aku pun berbaris dekat depan Melanie, kawan baik aku.

Di dewan keogan (tempat amik gambar)...
\Senior suruh kitaorang berbaris ikut ketinggian. At first, senior  tu letak aku sebelah Melanie. Then, bila dia tengok Joanne lagi tinggi dari aku, dia suruh aku ke depan. Maknanya, aku antara perempuan yang empat terpendeklah kan? Huhu... Masa dia susun kerusi tu, ALAMAK! Kerusi tak cukup lah pulak! Jadi, bila senior tu kata tak cun kalau aku kat tepi (sebab aku and Afiqah jak yang pakai tudung masa tu), jadi dia letak aku sebelah Afiqah! Tapi, disebabkan aku ni giler pendek, aku terpaksa berdiri atas bata supaya tinggi aku and Afiqah hampir sama. Dua bata lagi tu! Tapi, bila aku nampak lagi tinggi, senior suruh Afiqah jengketkan kaki masa ambik gambar! Huhu... kesian Afiqah! Sorry Afiqah sebab kamek dah menyusahkan kitak! Masa aku cuba naik bata tu, tiba-tiba, pulak si Anthonious tu cakap, "Tu lah... siapa suruh pendek sangat." aku jeling dia kejap then aku naiklah bata tu. Aku cuba-cubalah senyum walaupun tengah nebes giler! Then, snap! "First camera!" senior tu kata. Then, senior tu kata, second camera and third camera. Masa senior kata last camera, sorang lagi senior kata mana ada last camera! Kami orang pun ketawalah! Then, snap! Tiba-tiba sorang senior tu amik gambar masa kitaorang tengah syok-syok ketawa! Ayoyo! Janganlahh dia keluarkan gambar tu... Hahahaha XD


Sabtu, 12 April 2014

3rd Anniversary Giveaway by ChipmunkandBarney


Alhamdulillah. Pejam celik, pejam celik. Tanggal 8 April 2014 maka genaplah tiga tahun. Bersempena birthday blog yang ke tiga tahun ini, I dengan sukacitanya menjemput anda dan anda untuk memeriahkan lagi giveaway ini.


Syarat-syaratnya adalah seperti berikut :

1. Follow SINI, Like SINI dan Add To Google+ SINI.
2. Buat satu entri yang bertajuk 3rd Anniversary Giveaway by ChipmunkandBarney.
3. Copy code yang disediakan dan paste di ruangan HTML.
4. Tinggalkan URL Penyertaan di ruangan anda di ruangan komen.

Untuk hadiah-hadiah yang ditawarkan, uolls boleh lihat di SINI. Dan InsyaAllah, hadiah-hadiah tersebut mungkin akan bertambah.

Tarikh Tutup : 11 May 2014 (11.59 malam)

Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah

>> Click banner or here to join!^^ <<

Senarai Hadiah
Tamat : 11.59 pm, 14 April 2014

Giveaway Kemetot Chomel : Free FULL PACKAGE edit blog


Isnin, 7 April 2014

MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway


Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

Happy Annivesary to both of you! Semoga murah rezeki, sihat selalu dan kekal hingga ke akhir hayat.... :)

Mini GA I Love Monopod By Emas Putih


As-Salam



Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)

Tak datang sekolah arini

Hello~ Harini, iqa tak datang sekolah... Why? Demam :'(( Tapi, okay jugak tak datang... Takyah ikut senamrobik *iqa ikut kelab senamrobik kat sekolah* Hihi... Ok, babai!

p/s : short entry