Khamis, 17 April 2014

Photo Taking

# Ni cerita hari Selasa (15 April 2014)

Okey, begini ceritanya. Hari Isnin tu, ada sorang senior datang masuk kelas kami then dia tulis something. Lepas dia habis tulis, dia kata thankyou kat cikgu tu pastu keluar. Aku bacalah benda yang dia tulis tu dari jauh. "Tmr pls wear school uniform for photoshoot. Tq^^" Beberapa lama kemudian, subjek PJ pun habis. Semua org pergi depan utk baca apa yg senior tu tulis. Lepas diaorang habis baca tu, semua org cemas giler tahap gaban! Hmmm... Then, baliklah sbb dah habis sekolah~~~

Keesokan harinya...
Sekarang waktu Sains. Masa cikgu tengah mengajar dan aku tengah dilanda kebosanan yang teramat sgt, seorg senior perempuan pun masuk. Dia cakap, "1A, ambik gambar." semua org was like so shocked! Aku pun berbaris dekat depan Melanie, kawan baik aku.

Di dewan keogan (tempat amik gambar)...
\Senior suruh kitaorang berbaris ikut ketinggian. At first, senior  tu letak aku sebelah Melanie. Then, bila dia tengok Joanne lagi tinggi dari aku, dia suruh aku ke depan. Maknanya, aku antara perempuan yang empat terpendeklah kan? Huhu... Masa dia susun kerusi tu, ALAMAK! Kerusi tak cukup lah pulak! Jadi, bila senior tu kata tak cun kalau aku kat tepi (sebab aku and Afiqah jak yang pakai tudung masa tu), jadi dia letak aku sebelah Afiqah! Tapi, disebabkan aku ni giler pendek, aku terpaksa berdiri atas bata supaya tinggi aku and Afiqah hampir sama. Dua bata lagi tu! Tapi, bila aku nampak lagi tinggi, senior suruh Afiqah jengketkan kaki masa ambik gambar! Huhu... kesian Afiqah! Sorry Afiqah sebab kamek dah menyusahkan kitak! Masa aku cuba naik bata tu, tiba-tiba, pulak si Anthonious tu cakap, "Tu lah... siapa suruh pendek sangat." aku jeling dia kejap then aku naiklah bata tu. Aku cuba-cubalah senyum walaupun tengah nebes giler! Then, snap! "First camera!" senior tu kata. Then, senior tu kata, second camera and third camera. Masa senior kata last camera, sorang lagi senior kata mana ada last camera! Kami orang pun ketawalah! Then, snap! Tiba-tiba sorang senior tu amik gambar masa kitaorang tengah syok-syok ketawa! Ayoyo! Janganlahh dia keluarkan gambar tu... Hahahaha XD


2 ulasan:

  1. oooh.. dia nak amik gambar candid la tu ye? confirm laaa masuk majalah punye gambar tu dgn satu gambar skema.. haha

    BalasPadam
  2. @NS : Haha... Mungkin lah... Just harap dia tak masukkan gambar candid tu.. Tak ready masa tu XD

    BalasPadam